Divendres 7 Abril | 23:00h

YEAH Indie Club

ENTRADA LLIURE

Gener és el grup del moment al País Valencià i un dels artistes més destacats de la nova escena del pop en català. Després de l’exitós debut amb El temps del llop (Mésdemil, 2014), han esclatat amb Oh, germanes! (Mésdemil, 2015), que ja ha estat celebrat per la crítica i guardonat amb dos premis Ovidi. L’àlbum, gravat en directe amb la producció de Paco Loco, és un homenatge al gènere femení i un examen de consciència als mals endèmics de la masculinitat més tossuda. 

Oh, germanes! és el fruit d'una transició. El primer disc de Gener, El temps del llop (Mésdemil, 2014) va ser pràcticament un disc en solitari de Carles Chiner. Però quan aquest va veure la llum, Gener ja era el grup que és ara, un quintet en el qual, a més de Chiner (veu, guitarra, piano) estan Enric Alepuz (bateria, percussió, cors), César Castillo (guitarra, sintetitzador, cors), Pasqual Rodrigo (baix, cors) i Vicent Todolí (piano, teclats, cors). Així doncs, si alguna cosa anuncia Oh, germanes! és que un procés de transició ha conclòs per a la banda. Gener és un grup que arranja, produeix i interpreta les cançons que

compon Chiner. Entre un àlbum i un altre ha hagut una evolució natural. Els cinc músics tocant al local d'assaig, intercanviant energia i idees. Podria dir-se que Oh, germanes! té soul a les venes, i seria cert, però també hi ha molts altres elements donant-li vida. Aquest àlbum mostra els arrels i el present dʼaquells que lʼhan signat. Hi ha psicodèlia mediterrània i psicodèlia anglosaxona. És música pop cantada en català, música que podria estar signada per un grup anglès, nord-americà, australià, però és d'un quintet valencià.

Gener